“Ψυχική Υγεία και Εργασία” 22 Οκτωβρίου 17:00 έως τις 20:00 στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

“Ψυχική Υγεία και Εργασία” 22 Οκτωβρίου 17:00 έως τις 20:00 στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας που φέτος αφιερώθηκε στην , το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας “Αργώ” και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/10/2024 από τις 17:00 έως τις 20:00 στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ στην οδό Ακαδημίας 7 στο κέντρο της Αθήνας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι εμβληματικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας στον τομέα της Ψυχικής Υγείας στην Εργασία.
Θα παρουσιαστούν τα  4 Κέντρα Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων με πόρους από το ΤΑΑ που αποσκοπούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και της ευεξίας των εργαζομένων και την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία στους χώρους εργασίας. ‘Ολοι οι πολίτες μπορούν να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες και η λειτουργία τους έχει ανατεθεί στους φορείς του άρθρου 11 του Ν.2716/1999.
Περαιτέρω, θα παρουσιαστούν τα 5 Εξειδικευμένα Γραφεία Υποστήριξης της Απασχόλησης που έχουν δημιουργηθεί μέσω πόρων του ΕΠΑ και που στοχεύουν στην εξεύρεση και διατήρηση της εργασίας ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού με μέτρια και υψηλή λειτουργικότητα. Τα Γραφεία λειτουργούν Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το Κέντρο Ημέρας Υποστήριξης Εργαζομένων Αθηνών του Θάλπος και θα παρουσιάσει την μέχρι τώρα διαδρομή του.
Τέλος θα παρουσιαστούν επιτεύγματα από την 20ετή λειτουργία των ΚοιΣΠΕ, η οποία αποτελεί την σημαντικότερη πολιτική εργασιακής ένταξης ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στη χώρα μας.
Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά και θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.
Η ακριβής τοποθεσία είναι Ακαδημίας 7, Αμφιθέατρο ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ στον 6ο όροφο : https://maps.app.goo.gl/2Yz3PbAnVP789BRJ8
Ο σύνδεσμος διαδικτυακής αναμετάδοσης είναι ο εξής:
Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο