Απώλεια και Δημιουργία  Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Απώλεια και Δημιουργία Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσκαλεί το κοινό την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, σε μία δημιουργική συζήτηση της Φωτεινής Τσαλίκογλου και του Σάββα Σαββόπουλου με θέμα «Απώλεια και δημιουργία».

Πώς η τέχνη και η δημιουργία καταφέρνουν να λειτουργήσουν θεραπευτικά μεταμορφώνοντας την απώλεια σε δημιουργική έκφραση; Μέσα από την συζήτηση θα διερευνηθεί η θεραπευτική διάσταση της τέχνης και η συμβολή της στην εξέλιξη μεγάλων καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων.

«Από τη γέννηση, το πρώτο τραύμα, μέχρι το θάνατο, μια σειρά απωλειών σημαδεύει την ψυχή και το σώμα. Μπορεί να αποτελέσουν σημεία εκκίνησης είτε καταστροφικών διαδικασιών, είτε ευκαιρία για μια πορεία ανασυγκρότησης, μια πορεία επανόρθωσης.

Ένα από τα βασικότερα πεπρωμένα της δημιουργίας είναι η ανάπτυξη της μετουσίωσης, βασικού φορέα της τέχνης, του πιο όμορφου δημιουργήματος της ζωής.»

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και Συγγραφέας.

Ο Σάββας Σαββόπουλος είναι Ψυχίατρος, Ψυχαναλυτής, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Συγγραφέας.

Πληροφορίες:

Ημερομηνία: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ώρα: 19:30

Δωρεάν συμμετοχή – Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Απαραίτητη η κράτηση θέσης ηλεκτρονικά https://outlook.office.com/mail/safelink.html?url=https://mariacallasmuseum.gr/index.php?page=acymailing_front&ctrl=fronturl&task=click&urlid=32&userid=2051&mailid=49&noheader=1&corid=98e1740f-a0c5-7a41-4c75-e0f985b47831

ή καλώντας στο 210 4404 204

*Η είσοδος στην εκδήλωση δεν περιλαμβάνει την είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Μαρία Κάλλας.

Share
Μετάβαση στο περιεχόμενο